zondag 18 september 2011

Cadeautjes in de Eerste Kamer


Ja hoor! Het is zover. De Eerste Kamer krijgt massaal een iPad. Kunnen ze lekker Angry Bird-en tijdens vergaderingen. Geniaal hoor. 

Ik ben dan wel geen technicus maar, ik weet wel dat je tegenwoordig geen meesterbrein hoeft te zijn om iets te hacken. Geheime documenten die de kamerleden op hun iPadje opslaan kunnen opeens niet zo geheim meer zijn. Niets moeilijks aan. Veiligheid is dus niet gegarandeerd.

De Eerste Kamer bestaat bovendien ook niet uit de welbekende 'internetgeneratie'. Je kunt die mensen beter een cursus aanbieden voor het werken met technologie dan een iPad waar ze waarschijnlijk niet veel van snappen. De tablet van Apple is voor hen te ingewikkeld. 

Waarom moet alles opeens zo technisch?  Met pen en papier werkte toch prima? Nee, er moet hip gedaan worden. Men moet met de tijd mee natuurlijk. In de tijd van smartphones en mini laptops kan een tablet in de Eerste Kamer natuurlijk niet ontbreken. Echt niet.

Het mooiste is nog dat dit alles 150.000 euro kost. Best grappig als je nagaat dat zo'n iPad voor één kamerlid dus 2000 euro kost. Op bol.com kost een iPad 2 met Wi-Fi en 16 gigabyte 479,00 euro. Waar dan die andere 1521 euro gebleven is mag Joost weten.
He maar wacht eens.. We moesten toch bezuinigen? Als we zo door gaan kunnen we ons geld net zo goed in de rivier gooien. Met de iPads van de Eerste Kamer er achteraan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten